Impression Lifestyle

Impression Lifestyle

dinsdag 27 maart 2012

Wachten op de post

Normaal zit ik niet zo met smart te wachten wat de post bij mij door de brievenbus doet. Maar vandaag toch wel.  Hier komt de postbode altijd pas laat in de middag.  Ik ben eerst maar een flink stuk met de hond gaan lopen en onderweg terug zag ik haar fiets een paar straten verderop al staan.  Ik rekende uit dat het nog wel 1,5 uur kon duren eer ze bij mij zou zijn, dus ik moest nog even geduld hebben.
Ik ben toen al wachtend koffie gaan drinken in de tuin, iets wat vandaag echt geen straf was.
De hond is gaan spelen met zijn stok.

In de tuin begint alles nu groener te kleuren.  De beukhaag blijft nog in zijn hersttooi, alhoewel ik al opgerolde nieuwe blaadjes zie verschijnen.

Eenmaal aan de koffie hoorde ik een flinke plof op de deurmat vallen.  Ik natuurlijk als een speer naar de brievenbus en yes, daar lag hij.  De nieuwe Wonen Landelijke Stijl.  De voorkant vind ik helemaal leuk, want ik ben niet van de kleurtjes, maar als ik een kleur moet kiezen is het oudroze.
 




Na even snel doorbladeren kwam hij tevoorschijn, de reportage van ons interieur.  Het is wel een soort van apart om je eigen huis te zien in een woonblad.  Er zijn weinig foto's van raampartijen gemaakt. Op de winterse dag dat er gefotografeerd werd was het zo zonnig, dat ik de shutters dicht moest doen, omdat alles anders veel te licht zou worden. Ik sta er zelf ook op, dit was niet helemaal mijn keus, maar het is vrij subtiel gedaan moet ik zeggen.  Nou ja, dan weten jullie gelijk wie de schrijfster is achter deze blog hi hi,  Ik ga het vanavond op mijn gemak eens goed lezen.

Ik wens jullie allemaal , ook mijn nieuwe volgers een fijne zonnige week.
lieve groet, Martine


(Hebben jullie ook al het nieuwe bloguiterlijk van Blogger? Ik moet er nog erg aan wennen hoe alles werkt in het dashboard).

dinsdag 20 maart 2012

Wonen Landelijke Stijl


De Wonen Landelijke Stijl is al jarenlang mijn meest favoriete woonblad.  Ik denk dat ik hem al een jaar of 19 lees.  Eerst, toen het nog de Wonen Engelse Stijl heette, waren het de klassiek Engelse interieurs wat in die tijd  ook mijn woonsmaak was.  Langzamerhand veranderde  zowel bij de Wonen Engelse Stijl als bij mijzelf het interieur wat meer richting landelijk, stoer en sober.   De Wonen Engelse Stijl liet zelfs haar naam veranderen in Wonen Landelijke Stijl.   Nog steeds kijk ik vol verwachting uit naar het volgende nummer.

volgende week donderdag ligt hij in de winkel


Deze keer kijk ik er nog iets meer naar uit dan normaal, want als het goed is, staat er een reportage van ons interieur in .  Ik ben in december benaderd door de WLS of ik het leuk zou vinden dat er een reportage van ons interieur gemaakt zou worden.  Eerst dacht ik nog dat het een geintje was van iemand, maar na de mail goed gelezen te hebben, bleek het toch echt waar.  Na over en weer nog wat foto's doorgemaild te hebben, mailde Tinneke Vos de data voor de foto's en de tekst.    Begin februari zijn de foto's gemaakt .  Inmiddels heb ik de tekst gelezen en heb ik vandaag wat foto's doorgemaild gekregen.  Leuk om te zien hoe een fotograaf vanuit haar vak foto's maakt van je interieur.  Ik kan niet wachten tot hij in de winkel ligt.


Op verschillende blogs kom ik allerlei mooie paasdecoraties tegen. Hier in huis heb ik een klein beetje paassfeer.  Niet te overdadig, maar gewoon een krans met wat takjes, krokussen er in en wat eieren.
Verder heb ik een schaal gevuld met kievitseitjes.   De schaal wordt alleen steeds leger.  Als ik niet in de buurt ben, heeft onze hond volgens mij een flinke kalkbehoefte.  Tja....



Een fijne zonnige lenteweek allemaal.

lieve groet, Martine

zondag 4 maart 2012

metamorfose van een bloempot

In ons interieur  is het een flinke beestenboel, want er staan in huis verschillende rammen. .  Het begon met de rammen op de schouw. In de winkel wilde ik er één kopen, omdat ze toch wel wat stevig geprijsd waren.  Maar de verkoopster vertelde toen dat ik er spijt van zou krijgen als ik er maar één zou kopen, omdat ik ze op de schouw wilde neerzetten.  En inderdaad, ik ben blij dat ik er indertijd 2 gekocht heb, want het is nu wel in verhouding op de schouw.

Daarna kwamen er wat geweitjes in huis, jawel ook van rammen.



Aan de muur had ik inmiddels een paneel met ook een ram.  Ik vind hem nog steeds erg mooi.


Inmiddels heb ik ook een bloempot met een ram.  In het tuincentrum kochten we eerst een lekker felgroene bloempot ( help, ik schaamde me toen ik door het tuincentrum liep, want deze kleur past dus echt niet bij ons).  Maar de maat was helemaal goed en wat die kleur betreft zou het helemaal goed komen.

Eenmaal thuis hebben we hem eerst behandeld met materiaal zodat het er als beton uit gaat zien.

Inmiddels had ik een betonnen ornament van een ram gekocht en die heb ik op de bloempot gekit.

 Daarna heb ik er nog wat zwart spul opgedaan om het er een beetje oud en verweerd uit te laten zien.  Hij is helemaal naar mijn zin.   De plant is niet helemaal je van het, maar ik weet nog niet echt wat ik er in wil.

Op deze manier wordt het al een flinke beestenboel hier in huis.

 Allemaal een fijne week,
lieve groet, Martine