Impression Lifestyle

Impression Lifestyle

woensdag 10 april 2013

WONEN Landelijke Stijl verflijn van Pure & Original


Toen ik hoorde dat 2 favorieten van mij, n.l WONEN Landelijke Stijl en Pure & Original een verflijn hebben ontwikkeld, was ik erg benieuwd.


In de woonkamer liggen stapeltjes van de WONEN Landelijke Stijl en elke keer kijk ik er weer op nieuw in. Soms liggen ze op een plek dat oudste dochter me beledigd aankijkt, omdat ze er bijna over struikelt. We zullen het dan maar niet hebben over de schooltas, sportkleding en schoenen van haar. Sorry Maxime :)

Ook de verf van Pure & Original is hier in huis royaal aangebracht, zowel op de muren als op het plafond. Jullie weten inmiddels denk ik wel dat de kalkverf bij ons favoriet is.

Dus toen ik de nieuwe kleurenkaart zag wilde ik best wel een muur gaan verven in een nieuwe kleur uit die serie.

Het voelde eigenlijk als een soort gadget. Je kent dat wel, als er een nieuw mobieltje of tablet uitkomt, rent men naar de winkel.  En dat had ik nu met deze verf :)

De muur bij de schouw moest een keertje opnieuw in de verf, omdat er wat gaatjes in zaten die ik weggewerkt wilde hebben. En als je dan toch bezig bent, wil ik wel resultaat zien, dus een nieuw kleurtje :)
Het is de kleur Oyster Grey geworden. Een mooie warmgrijze kleur met een zweempje groen, zodat hij niet koel overkomt.



Omdat we nu toch bezig waren en alle materialen er toch stonden, hebben we gelijk de muur achter de bank ook maar aangepakt.  Die muur was vrij vlekkerig.  En ik weet ook hoe het komt. Ik heb in een vorige post over kalkverf heel leuk zitten vertellen dat er altijd een primer op de muur moet voordat er kalkverf overheen gaat.  En dat hadden we bij die muur dus niet gedaan :)  Het was wel leuk om mensen het verschil te laten zien, maar eerlijk gezegd durfde ik die muur geen eens goed op mijn blog te zetten, want het was extreem vlekkerig.

Nu hebben we er eerst een primer op gezet en daarna de kalkverf. Ik had de kleur Zinc uitgekozen. Maar op een of andere manier valt de muur hier elke keer lichter uit dan op andere plekken in de woonkamer.Toen na de eerste laag, onze jongste dochter vroeg wat we nu voor een mintgroene kleur hadden uitgekozen, was voor mij de keuze al heel snel duidelijk. Dit moest donkerder. Omdat de verfwinkel gesloten was en ik nog vrij veel Zinc kalkverf overhad, ben ik een beetje gaan mengen. Ik heb er een scheutje Deep Earth bijgedaan.  Dat op een stukje papier eerst laten drogen en gekeken of het was zou zijn. Ik was er helemaal tevreden over en heb die als tweede laag op de muur gezet. Nu ben ik helemaal tevreden over de kleur. En de naam van deze verf? Martine"s Mix ;)


Op de volgende foto kan je goed zien welke verschillende verven van Pure & Original we gebruikt hebben.



Links op de muur zie je de kalkverf Martine's Mix.  Op de muur waar het luik hangt zit de krijtverf Old Linnen. Hier zal nog wel een keer een kalkverf op komen.  Want nu zie je goed het verschil.  Kalkverf  'doet'  iets en krijtverf is gewoon glad en strak. Ik vind dat lastig uitleggen, maar ik hoop dat jullie een beetje begrijpen wat ik bedoel. De keuken is geverfd in de lakverf Zinc.  Op de muur in de keuken zit kalkverf in de kleur Deep Earth.  Op het balkenplafond zit kalkverf in de kleur Evening Shadow.

Onze jongste dochter is, in tegenstelling tot haar moeder, gek op felle kleurtjes.  Haar kamer is sinds een paar jaar in Pip kleurtjes aangekleed. Echt alles, behang, dekbedhoes, accessoires enz.   Zij wilde dat graag, dus best.  Maar nu begint ze toch over een andere kamer te zeuren en je raadt nooit welke? Ze wil ook kalkverf op de muren en heeft al wat uitgezocht.  En ik? ik kan het alleen maar toejuichen, want het zijn kleuren die ik zelf ook zou kiezen.  Komt toch nog goed hi hi.

Wordt ongetwijfeld vervolgd,

een fijne week, liefs Martine